Premii


O doamna mica de statura, cu parul alb se rasteste la tine printre doi dinti, “Ai grija de biletel!”. Este un post it pe care sta mazgalit “1”, cu o carioca bleu. Trebuie sa-l pui bine, undeva, sa nu cada bere pe el. Cel mai bine este sa-l dau altcuiva, sa-i cada lui bere pe el, daca e. Este premiul tau de clubber. Pentru prima data in sapte ani de clubbing, in sfarsit ai ajuns prima geaca de la garderoba!
Este Nights.ro Awards, este ora 22. Ringul e gol. Narcissa cu doi de “s” a pus un CD. Bem o cafea, ne uitam la o plasma. Se da muzica mai tare, se da drumul la intrare.

- Si cati au intrat?
- A intrat un om.

La intrare se dau evantaie. Unii le pun in geanta, suvenir util. Ca sa ajungi la scena, treci prin zona Kent, unde fetele iti iau adresa si iti dau invitatii la Danny Tagliatelle (set de la 11 noaptea, la 6 dimineata, pe 19 aprilie@WTP). Aici pune muzica Faster.

- Asta-i Faster?
- Nu, e Nicu Alifantis.

In buticul de pe hol, personalul se intreaba intaratat, “oare la cat incepe Samim?”, “oare cat e intrararea?”. Oare au stat peste program? Oare au venit si prietenii lor? Te asezi, mai citesti o revista, Faster te face sa dai din picior. Privesti: mai multi pokemoni, baiatul hip-hop, domnisoara cowboy, cu tocuri cui, fata cu smiley-ul infipt in conversi, blonda bronzata, in pantaloni scurti si bodyguarzii care parca se duc la razboi. Apare Cosmina, apare un fotograf, trece si Raresh, are si discuri, el face mainul, n-ar fi trebuit sa stim, dar asa ne dumerim, la ce poate folosi o intrare VIP.



Insufletita de propriul ei sound, Narcissa da singurica din mana, in timp ce Raresh acorda un interviu de 30 minute, la doua camere si un microfon, la panou, la panou. La 12:30 este inca golisor, dar se ridica mainile la primele ligheane. Cosmina intreaba “Gata?”, isi ia avant in mersul de felina si urca pe scena. Narcissa suna trance, poate nu e trance, Cosmina vorbeste, mimeaza, caci nu se aude, Narcissa danseaza in spate pe bune. “Trebuie sa taie basul!”. Narcisa nu taie basul, Narcisa danseaza pe bune. Narcisa in sfarsit taie basul si se aude: cel mai bun DJ strain in Romania este Tiesto. Mi se pare normal, totul e pe bune.

Premiile Nights au evoluat. Diplomele sunt acum inramate, iar cei care acorda premiile nu mai sunt pe post de copii de mingi la diploma, ca acum doi ani, zic si ei ceva. Cum ar fi: “Evenimentul anului 2007 este Sunrise – Sunwaves II Festival, la Mamaia”. Urca Ghinea. Cristi ii inmaneaza premiul. Ghinea multumeste. Trebuie sa dau si eu un premiu, sa stau langa scena, panica, “nu pleca”, poate fug cu diploma si-o postez pe blog! Nu fug, stau, o privesc pe Cosmina, care s-a schimbat, de la fusta scurta, acum poarta pantaloni si multe coliere aurii. Imi astept randul, sa ma avant pe scena, in timp ce oare cine imi face vant, sa urc, sa zic si eu ceva, sa graseiez mult: “Cel mai reprezentativ DJ din strainatate este Raresh”. Urca Raresh. Ii inmanez premiul. Raresh multumeste. Dupa el s-a clasat Rhadoo, iar pe locul trei, hei, Adrian Eftimie, ce-i, te miri ce-i, nu te mai miri, sa zicem, te-ai obisnuit cu ei. Se striga “Bine Pagal”.

“Tineti-va plicurile la voi”, trece un indemn pe la ureche si ma amuz de Gojira, care e Darth Vader, dar mie-mi place sa ma gandesc la Daft Punk. Daft Punk urca pe scena in uralele multimii si spune: “Cea mai buna productie electronica muzicala romaneasca din 2007 este Internullo – Sentimente, Nea Marin Remix”, adica Rhadoo remix. Urca Rosario. Gojira ii inmaneaza premiul. Rosario multumeste. Isi primeste trofeul din inox, marginit de doua fete vesele si topaitoare, de parca ar fi fost animatoarele lui. Urmeaza veselie in poze, cu tricoul pe care scrie Nea Marin si se anunta top 10 DJ romani: 10 – Marika, 9-mi-a scapat, 8- mi-a scapat, 7- Rhadoo, 6 – Livio, 5 – Rosario, 4 – Pagal, iar Cosmina multumeste pisiceste in numele lui, 3 – Optick, 2 – Eftimie, 1 – Raresh. Castigatorul primeste echipamente in valoare de 500 de euro, de la Djsuperstore.ro. “Nu sunt prea bun sa vorbesc, dar multumesc mult si nu stiu…stiu, stiu, stiu! Multa bafta!”, spune Raresh emotionat, desi acum ar fi trebuit sa fie la Winter Music Conference, dar nu a primit viza. Cosmina se mira de vreo doua ori ca decernarea a durat putin si ne zambeste fin. E bine c-a durat putin.



Dupa un Red Bull si o cafea, chiar poti sa dai o tura de Sofitel, sa-ti faci warm-up-ul, fara Narcissa. Dar intra Raresh, nu are doi de “s”, are doi de “r”, asa ca ramai. Te mai intalnesti cu un prieten, e pe dans, e pe scheme, este pe alcool, il mai iei si tu la o bere.

- Tu ce faci de summit?
- Summit fericit.
- Cu adevarat fericit.

Este doua, ora la care lumea s-a asezat pe jos, pe hol si bea bere in pahare de carton. Printre ei, Cosmina, care s-a schimbat la loc, in fustita scurta. Raresh le are cu bass-ul, face miscarea Villalobos, se sprijina-n buton si da din umar, putin lasat pe spate. Apare Samin, “Samin is cute”, spune o blonda pe tocuri argintii si face ochii mari, sa o credem. Nu o credem. “Cand e 1 mai?”, te intreba cineva si te uiti consternat, de parca te-ar fi intrebat “Cand e Revelionul?”.
Producatorul care a atins in totalitate targetul MTV isi incepe setul cu toaca. Numai ca nu el bate toaca, ci un percutionist, cu degetele in trigger pad, zici ca danseaza minimal. Asta este minimal? Intra si Dirty Big Mouse, piesa care acum trei ani a mers ceva pe repeat, la casti, dar la club nu prea te-a fascinat. Iti doresti si acum casti, caci daca nu stai in centru, se aude gresit. Nu te plictiseste, dar nici nu intrii intr-o stare. Taca-taca, ti–ti-tit, toaca, niau-niau, woam-woam, pic–pic, toaca, pic–pic. In timp ce unii danseaza, un baiat fac cheta, intreaba imprejur “Do u have some spare change?” si culmea, toata lumea ii pune bani in paharul de carton dolora deja de bancnote de un leu.

Percutionistul a inlocuit degetele cu betele, bate toaca analog. Proiectiile te fac sa te uiti in jos. La piesa asta ar merge insa, sa-l vezi pe Gojira, cu masca lui de Darth Vader, cum isi scoate sabia cu laser si o arde pe scena. Dai din cap ca la turai, nu prea iti place, dar ai baut Red Bull. Se aude “Piesa, piesa!”, este chair ea, piesa cu incalzirea - Heater. Acesta este punctul culminant. Eronat. Punctul culminant este o melodie indiana, da, indiana.

- Ce e asta frate?
- Vrei sa plecam?

Plecam si ajungem acasa exact cand incepe sa cante si cucul. Nu stiam ca virgula cucul glasuieste la 4:38. La televizor, Andrei Gheorghe mixeaza house la clubul Gaia. Samim era mai bun. Ionut Lupescu, in Pacha, vorbeste despre clubbing: “este important unde si cand o faci”.

6 comments:

Allen & Heat said...

Dragut articolul acesta , la mai multe !

Difusoir said...

Eftimie e un bastard!

Allen & Heat said...

long live Puma !

[+_+] said...

Max si Puma astia suna a Azorei...

[+_+] said...

ca nume ma refer, nu ca muzica

Allen & Heat said...

pai s-au apucat de muzica datorita traumelor din copilarie , provocate de sunetul faiantei sparte ...