In iunie, mergem la Sonar

Între 19 şi 21 iunie, în Barcelona, explodează a 15-a ediţie a festivalului de muzică electronică Sonar. Iar dacă vrei să ajungi, trebuie să-ţi faci planul de pe acum. Nu vrei să rămâi pe afară cu cazarea, pentru că la acest festival se strâng 80.000 de sonariști, din toate colţurile lumii. Închiriază un apartament în Barcelona, printr-o agenţie imobiliară. Cu cât sunteţi mai mulţi, cu atât mai ieftin. Festivalul nu oferă zonă de camping, pentru că este unul urban, invadat de tehnologie, artă contemporană şi multimedia. În primă zi, stai la o coadă imensă, ca să-ţi ridici biletele.

pics by dreamferry & de-dans

Sonar by Day se întâmplă la MACBA, muzeul nostru de artă contemporană. Aici ai două scene afară şi două în clădire, party-uri organizate de diverse brand-uri, concerte la subsol, lounge la etajul unu şi dans în curte. În trei zile, vei putea asculta aproape 30 de artişti. Te poţi pierde la târgul de muzică, unde fac prezenţa în jur de 100 de labeluri şi de unde poţi pleca cu o colecţie impresionantă de stikere, cu tricouri cu super design, la 15 euro şi reviste de tot felul. Ce te va da însă pe spate va fi Sonar Matrica, o galerie unde se întâmplă artă - instalaţii multimedia. Este costisitor să bei ceva înăuntru. 250 de mililitri de bere costă trei euro, iar apa e la fel de scumpă. Cumpără-ţi bere din afara ariei festivalului, de la pakistanezi. Costă un euro cutia, este proastă şi îşi face treaba. Nu te lăsa intimidat de sloganurile antisonar afişate pe clădirile din jur de rezidenţii conservatoristi, dornici de linişte. 

de-dans, later edit: "vezi ca a treia poza nu e de la sonar, e de la alta petrecere. bine, nu cred ca o sa-si dea cineva seama".

Petrecerea se încheie la opt, noua seara, dar la ora sapte începe Sonar by Night, aşa că va trebui să alegi unde vrei să fii. Se ţine la jumătate de oră de Barcelona, în trei hale imense, legate între ele printr-o curte interioară cât jumătate de cartier, unde se află cea de-a patra scenă. Aici ajungi cu autobuzele puse la dispoziţie de organizatori, care vin în continuu, dar tu tot vei sta la coadă 30 de minute. Intrarea în hale este mărginită de tarabe pe care stau tolănite, la vânzare, saralii şi grame de haș, dar şi, surpriză, grătare fumegânde de pe care poţi cumpăra cârnaţi. De la aceeaşi comercianţi îţi iei şi bere. Nu poţi intra cu ea înăuntru, dar vei ieşi mereu s-o bei afară, între turele de la o scenă la alta, cu ochii în line-up, frustrat că au loc patru act-uri în aceaşi timp, iar tu nu poţi vedea decât unul. Fă-ţi o listă de prioități. Numai aşa te poţi întoarce în ţara pe deplin satisfăcut şi fără regrete că, vorba aia, ai ars-o bezmetic.

Pentru a-ţi potoli foamea, ai la dispoziţie tarabele indienilor, chinezilor, arabilor, vegetarienilor sau dubioșilor cârnaţi de la club. Îţi poţi potoli setea şi te poţi chillui în zecile de baruri. Dacă te simţ rău, există punct sanitar. Toaleta însă, se plăteşte 50 de cenţi. Nimic nu e gratis. Dacă ai bani de cheltuiala, vizitează magazinele şi tarabele cu suveniruri şi cumpără-ţi orice cu logul Sonar pe el. Petrecerea se încheie la opt dimineaţa şi nu trece nici măcar un minut peste această oră. Forţele de ordine au grijă ca 30 de minute mai târziu să nu mai fie picior de sonarist pe tărâmul festivalului. La ieşire însă, ieşi doldora de flyere, care te îndeamnă către un after hours. Iar dacă alegi inteligent, poţi ajunge pe acoperişul unei clădiri, unde mintea zboară, iar sufletul conduce dinaintea ei.

Verifică line-up-ul Sonar pe www.sonar.es. Un bilet costă 170 de euro pe trei zile dar îţi poţi cumpăra doar pentru o singură zi.

published in FHM

2 comments:

de dans said...

carnatii aia, frate, cum erau carbatii aia cand ieseai la 6 dimineata si visai portocale.

[+_+] said...

nimic nu se compara cu un plescoi