Sa fii mic, cu bio mare

Am primit mai de mult un promo de la DJ CJ Kongo. Muzica progressive, nume foarte comic, am vrut sa ma mai distrez. M-am dat pe cateva site-uri de profil si am descoperit o flora artistica maestra in butoane, de mare anvergura, din toate zonele tarii, incepand de la Bailesti si terminind, bineinteles, la Bucuresti, unde mare este gradina ta, Doamne.



Am identificat stereotipul biografic al unui DJ: a fost pasionat de muzica "din frageda pruncie" sau din copilarie. Pe la 11-12 ani sau “in clasa a 5a” s-a intamplat ceva, vom vedea mai jos ce si a realizat ca este “fascinat” de muzica electronica. Iar pe la 17, 18, 19, deja s-a lansat, detine .ro si bio pe un site de clubbing. Iar acest bio, atunci cand ai rabdare sa-l citesti, iti ofera momente hilare, pe care nu vrei decat sa le impartasesti. Dospesc de amanunte care ar putea foarte bine sa lipseasca si sunt condimentate cu fotografii desprinse din “Funny Moments”. Insa, de cele mai multe ori, totul incepe de la numele de scena.

Incepem cu Narcissa cu doi de “s”, DJ Andeeno DAMASSY, pe care de fapt il cheama Cosmin, Alexandru Pârlogea, hunedoreanul DJ Cirstea Daniel, zis si Pilu', Dj Andrei 1 , care a participat “la partea melodica a tuturor serbarilor scolii”, Motzock, atras in tot acest circ de ATB si de Tiesto si DJ Razvy, care pune pe la Plenters si a debutat la posturile lui de radio pirat, din ‘98.



Continuam cu provincia. Albertino versus Allexino sau Bailesti versus Costinesti. In timp ce Allbertino “isi petrecea majoritatea timpului in fata casetofonului” si asculta “ritmurile care dominau
atmosfera orasului”, sansa lui Allexino a venit “de la varul care si-a deschis club si i-a permis sa puna muzica pt mase” . Albertino a mixat pentru prima data “de unul singur, in fata unui public venit la petrecerile organizate in caminul cultural”. Exista DJ Raoul din Bucuresti si Dj Raul din Cluj, Jay Bliss de la Sibiu si Jay Criss de la Sfantu Gheorghe. Ultimul a avut o emisune la un radio local, care se numea “Mix the Mix with Jay Criss”. In cariera sa, a fost “agreat de publicul cluburilor”.

Andrei Traista este un DJ de 19 ani, din Satu Mare, care are “o pasiune despre actorie si niste experienta acumulata inca din 97”. “A dat de gustul de dj pe cand umbla prin cluburi ca simplu client”, dupa care, “primul contact” l-a avut “intr-un club foarte mic”. In rest a pus muzica prin “locuri de specialitate” si umbla vorba ca s-ar ocupa cu spam, face colectie de liste de contacte. DJ MoonSound insa, face o marturisire emotionanta, si nu neaparat pozitiva. “La inceputul anului 2006, fiind practic obsedat de muzica clubbin, in special electro si tech house, am hotarat ca ar fi mai bine sa stau cat mai mult in preajma muzicii. In toamna lui 2006 cand am inceput sa fac cursuri la o scoala de dj, din cele 20 de sedinte la care trebuia sa asist am fost doar la 3 pt ca mi-au spus ca numai am ce sa invat”. A mixat si la Studio Martin, si la Casa Doina!



Robbie Jay s-a facut DJ la Satu Mare, ca “sa-si petreaca noptile cu raverii si sa resimta aceleasi senzatii ce au fost prezente la acele party-uri”. Braileanul N.B. “a devenit interesat de muzica datorita imprejurimilor”. La Topo, totul a plecat cand “a inceput sa asculte Prodigy, U 96, 2 Unlimited, chiar Kraftwerk”, chiar si Kraftwerk, da? Cristi Tudorache “nu avea o treaba cu beat matchingul, dar a inceput sa isi dea seama pe parcurs de cum ar trebui sa sune”. Smiley a fost “nascut sub umbra bradutului”, iar DJ Tibix, “la inceput a facut parte dintr-o trupa de dansatori", de unde si numele probabil (!)

Terminam cu Bucurestiul. De aici vine DJ Konte. Poate de aceea a evoluat atat de repede. Prin 2004 “a inceput sa asculte muzica electronica, mai exact techno cu influente minimalistice”, doi ani mai tarziu s-a facut DJ, iar acum va scoate un album! Nu-l intrece insa pe DJ Tavi, si el tot din Bucuresti. In primul rand, “la doar 18 ani, DJ Tavi se incadreaza perfect in aria dj-ilor trend-setter-i”, are propriul post de radio pe net (Radio 7), unde este moderator si a mixat si la Martin, si la Session! 2door insa, rezidentul la Kado, bate tot! (Din aceeasi serie, DJ Robert Me2, din Buzau). El a inceput sa mixeze in septembrie 2006. “Mergand la o petrecere house in club Tha Spot, a intalnit o persoana care preda cursuri de dj. Dupa 3 sedinte a inceput sa puna in club Tha Spot ziua, la petrecerile de zi. A ramas rezident Tha Spot, pana cand acesta a luat foc”. Genial!

17 comments:

s u p e r s o n i c f a i r y said...

Am ras cu lacrimi.
Am reusit sa imi poluez neuronii cu info despre Andrei Traista. Marcant. Asa ca m-am gandit sa decupez elementele care mi s-au parut mai importante din impresionanta biografie:

"La inspirat foarte mult"
"A prins repede “smecheria” mixatului"
"ii s-a oferit rezidenta in Club Kingdom // Satu Mare, fiind cel mai tare club la capitolul muzica din acel oras"
"Evident a urmat Las Vegas"
“Istoria” se repeta si astazi, jucand in diferite activitati Teatrale si cinematografice"

Genial. Genial. Genial. Mai vreau!

dj plan b said...

da da, are goodfresh un talent la detalii, toata stima :))

[+_+] said...

nota bene: this is not about music

de dans said...

lasa ca din pepiniera asta ies valorile. tre sa faci o masa critica de "preocupati" ca sa speri la ceva.

[+_+] said...

doamnelor si domnilor, viitoarele valori...

de dans said...

hehe.. nu astea, ci de aici, din supa asta

Anonymous said...

asta nu e supa. asta e ciorba :)

Difusoir said...

You are just being evil...Daca dau o raita prin fisele de bio ale unor dj mai mari de pe meleagurile patriei, s`ar putea sa gasesc ceva asemanari.
Anyhu....the names do make laugh!:P


*De-dans are dreptate.

[+_+] said...

de acord cu tine, stereotipul este stereotip, se gaseste in toate biografiile, dar nu DJii mari erau subiectul.

iar faptul ca biografiile DJilor mari sunt tot la fel de prost scrise, nu mi se pare o scuza sau un motiv de toleranta fata de biogarfiile acestor DJ mai mici.

Nu eu sunt rea, ci faptele expuse nu-ti plac.

Difusoir said...

aaa...aaa...Man u r good Nu mai am ce sa zic


*Love ur blog..il deschid de fiecare data knd am ocazia, scie mai mult. (uite ca am gasit ce sa zic....SAC!)Imi dai un mar?

[+_+] said...

mar

Anonymous said...

Fun stuff... Sunt curios daca exista vreun site cu necrologurile unor fosti DJ celebri... Daca nu exista, cumpar acum "www.djgraveyard.com". O consider o investitie de viitor. Daca esti DJ si platesti o suma modica.. iti poti scrie necrologul in avans ;)

Allen & Heat said...

Desi m-am decis cu greu.....favoritul meu e Dj MoonSound . Faptul ca nu mai are ce invata dupa acele cateva sedinte la celebra scoala de dj la care a fost , ma face sa il admir si sa il respect .Beware! Peste cativa ani o sa vedeti flyere impanzite de Miss Viva cu "Cocoon party presents @ Martin the sensation of Europe : DJ MoonSound "

Cirstea Daniel said...

nu stiu ce sa intzeleg ... sau cu ce am atras atentzia sa apar pe blogu asta .... si inca ceva .... nu am intzeles daca sunt criticat pt asta ... sau sunt criticat pt faptul k incerc sa fac ceva ...

[+_+] said...

ah, in nici un caz nu ne-am permite sa te criticam ca faci ceva. de fapt, nu te criticam, ne-a amuzat contrastul dintre seriozitatea numelui de scena DJ Cirstea Daniel si nicknamul pentru prieteni, Pilu'


:)

cheers

[+_+] said...

aaa...si ne-am mutat la freshgoodminimal.ro, poate acolo iti place mai mult :)

Cirstea Daniel said...

imi place ce scrie pe site ... multa bafta :)